Vælg det rette betalingssystem til din Webshop

Kevin Refvik
Dette indlæg er skrevet
af Kevin den 08. juli 2013

Skal du sælge dine varer over internettet, så skal du også kunne modtage en form for betaling fra dine kunder, ellers er det i hvert fald ikke nogen ret god forretning for dig.
Betalingen kan foregå på flere måder, f.eks. ved overførsel til bankkonto, kontant betaling ved afhentning eller ved at betale med et betalingskort. For at kunne modtage betalingskort i din online butik, skal du have et betalingssystem. Men før vi dykker ned i hvilke systemer der er på markedet, så er det nok en god idé at forstå hvorfor du skal bruge et betalingssystem.

Hvorfor skal jeg bruge et betalingssystem?

Når du driver en forretning, så skal du bruge to ting for at kunne tage imod betalingskort i din butik:

  1. En dankortterminal - det er igennem denne kunden laver sin betaling med dig
  2. En indløsningsaftale - dette er en aftale med indløseren af betalingskort

Det samme skal du bruge i din online butik. Her skal du dog i stedet for den fysiske dankortterminal have et betalingssystem (også kaldet betalingsgateway). Betalingssystemet varetager den krypterede kommunikation imellem din online butik og indløseren. På denne måde er hele betalingen sikret - både for dig, men også for dine kunder.

Der findes også forskellige indløsere på markedet, men da det kun et Nets der tilbyder Dankort, kommer du nok ikke helt uden om dem. Tilsvarende er Teller ofte benyttet til modtagelse af udenlandske betalingskort.

Vær opmærksom på, at selvom du har en fysisk butik, skal du stadig lave en ny ansøgning angående en indløsningsaftale ved start af din online butik.

Nu ved du hvorfor du skal bruge et betalingskortsystem, men hvilket et skal du så vælge?

Valg af betalingskortsystem

Jeg har her lavet en sammenligning mellem de største systemet der er på markedet. Skulle jeg have glemt nogen som du mener bør være på listen, så skriv det endelig i kommentarerne, så skal jeg få opdateret listen! :-)

Da jeg ikke personligt har arbejdet med alle systemer, har jeg holdt min egen vurdering ude af sammenligningen, og kun baseret den på funktioner og priser.

ePay

ePay understøtter alle de gængse betalingsformer og har også direkte integration med PayPal. Deres prismodel er udarbejdet på et månedligt abbonnement, som ligger fra 99,- om måneden. For at kunne modtage udenlandske betalingskort skal du dog på på deres Pro-pakke, som koster 199,- pr. månede. Vær opmærksom på, at har du over 500 betalinger pr. månede, så ligger der et gebyr på 25 øre pr. betaling. ePay har lavet en del integrationer til forskellige Webshop-systemer, hvilket gør at det er nemt at integrere. Der afregnes for et år ad gangen.

Quickpay

Quickpay har kun ét produkt. Her betaler du 150,- pr. månede for hele pakken. Oprettelsen er gratis, og du betaler kun for et kvartal af gangen. Her følger også 500 transaktioner med i pakken, men forventer du en del transaktioner, så pålægges de et gebyr på 50 øre pr. transaktion. De bruger dog en trappemodel, så nu flere transaktioner du har, nu billigere bliver det også, helt ned til 10 øre pr. stk. ved over 30.000 månedlige transaktioner. Quickpay har også været gode til at lave integrationer til forskellige Webshop-systemer, og det er derfor nemt at komme i gang. Der er også lavet en god integration til regnskabssystemerne e-conomic og Billys Billing, så dine kunder kan betale dine faktura direkte med betalingskort.

Dandomain

Dandomain har en stor berøringsflade indenfor hostede systemer. Deres betalingssystem koster 149,- pr. månede med en oprettelse på 199. De tager ikke noget pr. transaktion, hvilket gør den til en billig løsning. Man skal dog være opmærksom på at eDankort ikke følger med i prisen, men koster yderligere 49,- pr. månede. Der er også andre ekstramoduler det kan være nødvendigt at tilkøbe. Da Dandomain har deres eget hostede Webshop-system, er der en rabat på betalingssystemet, hvis du benytter dette. Der afregnes for et år ad gangen.

Wannafind

Wannafind har også en stor berøringsflade indenfor hostede systemer. Deres betalingssystem koster 149,- pr. månede og med gratis oprettelse. De tager heller ikke noget pr. transaktion, så det ligger dem også i den ret billige ende. Da de kun understøtter Nets og Teller som indløsere, skal du ikke vælge Wannafind hvis du har behov for andre indløsere. Wannafind har også deres eget hostede Webshop-system, og derfor har de nok ikke gjort det store ud af integrationen til andre systemer. Der afregnes for et år ad gangen.

Økonomisk overblik

For at give et bedre økonomisk overblik, har jeg herunder samlet det produkt hos hver af de forskellige udbydere, som kan modtage både danske og udenlandske betalingskort.

Leverandør Oprettelsespris Pris pr. månede Pris pr. betaling
ePay Pro 599,- 199,- 0,251
Quickpay 0,- 150,- 0,50-0,102
Dandomain 199,- 149,- 0,-
Wannafind 0,- 149,- 0,-

1 Der følger 500 transaktioner med i abonnementet, herefter 25 øre pr. transaktion.
2 Der følger 500 transaktioner med i abonnementet, herefter 50 øre pr. transaktion. (Helt ned til 10 øre pr. stk.)

Husk også at der er nogle omkostninger forbundet med din indløsningsaftale:

Den personlige vurdering

Udfra ovenstående, kunne du sikkert godt tænke dig at vide hvad vi så foretrækker at arbejde med. Vi benytter og anbefaler for det meste ePay. Dette er blandt andet på baggrund af at de har en rigtig god API, til at arbejde med integration af betalingssystemet til andre platforme. Men også deres betalingsvindue er rigtig godt implementeret, og ser lækkert ud. Dette giver kunden et godt indtryk når han/hun handler i din butik. De har også selv været en del aktive, i forhold til at lave integrationer til Open Source systemer.

Kontakt os endelig hvis du har brug for en uforpligtende snak om dine udfordringer, så giver vi gerne en kop kaffe! :)

Kevin Refvik
Dette indlæg er skrevet
af Kevin den 08. juli 2013
Se også
Hvordan laver man en Facebook-side?

Vil du lege med et anderledes team?

Kontakt os i dag