Beskyt dine sociale profiler mod hackerangreb

Tips & tricks - 23.03.2023

Beskyt dine sociale profiler mod hackerangreb

Flere og flere oplever i dag at miste kontrol over deres sociale medier, fx gennem hackerangreb. Emnet om og behovet for digital sikkerhed er vigtigere end nogensinde før, og det er derfor også afgørende, at du sikrer dine profiler mest muligt.

En undersøgelse, foretaget af Erhvervsstyrelsen fra 2022, viser, at 44 procent af danske SMV-virksomheder i dag ikke har indført de helt basale sikkerhedstiltag, når det gælder deres digitale sikkerhed. Særligt disse virksomheder er derfor lette ofre for hackerne. 

For mange virksomheder er sociale medier i dag en vigtig del af forretningen, hvor platformene bruges til at kommunikere med eksisterende og potentielle kunder. Derfor er det et stort tab, når flere års arbejde og netværk forsvinder, efter at profilerne bliver hacket.

Kører du annoncering på sociale medier, kan det også koste dig dyrt, hvis hackerne først får adgang til dine annoncekonti. Herigennem kan de nemlig tilgå dine betalingsoplysninger til deres fordel.

Vores tre gode råd til sikring af dine profiler

Selvom du aldrig kan sikre dig 100 procent mod hackerangreb, kan du gøre meget selv for at styrke din digitale sikkerhed. Vi kommer her med de tre mest effektive måder, som er lette og hurtige for alle at tilgå: 

  1. Hav forskellige koder til alle dine profiler på de forskellige platforme. På den måde gør du det svære for hackeren at få adgang til flere af dine profiler. Skriv evt. koderne ned på et fysisk dokument, som du altid kan tilgå. Sørg også for, at dine profiler ikke er koblet op til en gammel mailadresse eller mobilnummer, som du ikke længere bruger eller har adgang til.

  2. Når du laver koder til dine profiler, er det vigtigt, at du bruger store og små bogstaver, tal og specialtegn. Jo længere koden er, jo svære er det også at hacke dig. Tag det med i dine overvejelser, når du finder på nye koder, og undgå de mere åbenlyse koder, såsom dit efternavn eller fødselsdagsdato.

  3. En tredje ting – men meget vigtig ting, du kan gøre for at øge sikkerheden på dine profiler – er at opsætte proceduren for totrinsgodkendelse, som gør det sværere for en hacker at få adgang til dine profiler, hvis de skulle forsøge.

Hvis du endnu ikke har opsat totrinsgodkendelse på dine sociale profiler, anbefaler vi, at du får dette gjort på alle dine sociale medier.

Vi har opsat tre nemme guides til opsætning af totringsgodkendelse på Facebook, Instagram og LinkedIn:

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til opsætning af totrinsgodkendelse eller generel oprettelse eller optimering af dine sociale medier, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Tag fat i vores marketingteam i dag!

Kontakt

Skal din skævhed
stå lidt skarpere?

Har du et spændende projekt på hånden eller en idé i tankerne, som du gerne vil have hjælp til at realisere? Giv Daniel et kald, så vil han møde dig med et smil, kreativ sparring og nysgerrighed.

Kontakt os