Har du styr på sikkerheden?

Kevin Refvik
Dette indlæg er skrevet
af Kevin den 21. marts 2017

Er din hjemmeside sikker?

Du har måske lagt mærke til en lille grøn hængelås i adressefeltet, når du har besøgt en hjemmeside? 

Hvad betyder den egentligt, og hvordan påvirker den dig?

SSL-certifikatet..

..som det hedder, har en helt klar betydning for troværdigheden omkring din webshop samt hjemmesider, hvor de besøgende skal indtaste oplysninger.

Google begynder at prioritere Https - eller - SSL certificerede hjemmesider i søgeresultater, så du vil formentligt komme til at mærke et fald i besøgende på din hjemmeside, hvis du IKKE har certifikatet installeret.

Selvom du måske ikke mærker det nu, så har Google sat ind, på bekrigelsen af http sider. På helt 'almindelige' informationshjemmesider har det ikke endnu, haft den store praktiske betydning. 

Google opruster i kampen mod HTTP

Når vi rammer oktober 2017, vil Chrome (version 62) vise advarslen 'IKKE SIKKER', når brugere indtaster tekst i en formular på en HTTP-side, og for alle HTTP-sider i inkognitotilstand.

Det er for eksempel når de skal indtaste oplysninger i din kontaktformular, eller skrive sig op til dit nyhedsbrev på din hjemmeside.

Dette tiltag, er endnu et skridt imod 'udryddelsen' af HTTP. Google har lavet en langsigtet plan, for at hjælpe med at beskytte brugernes data. Derfor tager Google nu action, og smider en fin lille advarsel på din side som 'IKKE SIKKER'.

Du kan undgå dette ved at få installeret et SSL certifikat på din hjemmeside - Vi står klar til at hjælpe :-) 

Hvad er det?

Helt praktisk er SSL-certifikatet et certifikat, som Google har udstedt, og som kan købes og integreres på alle sider på dit domæne. 

Når du har fået installeret certifikatet, vil din hjemmeside/webshop nu vises med en grøn hængelås med 'Sikker'-status i adressefeltet, efterfulgt af https:// 

Hvis du IKKE har fået installeret certifikatet, eller ikke har fået det installeret korrekt, vil du i stedet for få vist et lille informationsikon med en 'Usikker'-status. 

Hvad får du for certificeringen?

  • Du får den lille grønne hængelås i dit adressefelt
  • Du får muligheden for at blive 'first mover' blandt dine konkurrenter
  • Du gør Google glad og får potentielt et nøk opad i søgeresultaterne
  • Du undgår, at din hjemmeside betegnes som 'USIKKER'
  • Hvis du skal benytte Google Shopping, eller har sider som indsamler informationer, SKAL du have SSL-certifikat - og dermed basta! :-) 

Har du din hjemmeside hos os - så kontakt os her og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med at blive stemplet som 'SIKKER' i Google-regi. 

- og har du ikke din hjemmeside hos os endnu - så kontakt os alligevel og hør, hvordan vi kan hjælpe dig ;-) 

Kevin Refvik
Dette indlæg er skrevet
af Kevin den 21. marts 2017
Se også
Jagten på palmetræer og WIFI

Vil du lege med et anderledes team?

Kontakt os i dag