Jagten på palmetræer og WIFI

Vi ønsker god rejse til vores mediegrafiker Maria, som skal ud og opleve verden mens hun arbejder freelance.

bubble
Dette indlæg er skrevet
af bubble den 21. marts 2017

At rejse er at leve

Der var engang, hvor det at rejse ud i verden var noget helt specielt. Du rejste fra dine kære og drog ud i det uvisse. Hvis familien var heldige modtog de et postkort fra dig i ny og næ, og når du kom hjem igen kunne I samles og se billeder fra din tur. I dag kan vi komme om på den anden side af jorden inden for et døgn, og selvom vi er flere tusinde kilometer væk fra vores kære, kan vi nemt holde dem up to date på Instagram og Facebook, og vi kan endda også “mødes” med dem på FaceTime eller Skype. Det er nemmere end aldrig før at tage ud i verden, og der er mange forskellige måder at gøre det på. Rejsebureauerne kan arrangere eksotiske luksusferier og adventurefyldte jordomrejser uden du behøver at løfte en finger selv, og hvis du er typen der har det bedst med at planlægge selv, så gør diverse apps det til en leg at finde unikke steder at sove, lækre steder at spise og smukke steder at se.

Den digitale nomade

En rejseform, eller nok nærmere livsstil, der trender ude i verden i øjeblikket er den “digitale nomade”. Jeg har lånt denne beskrivelse af Urban Dictionary, som beskriver hvad dét er for en størrelse:

“One who derives income remotely and online, rather than from commuting to an office. This enables the digital nomad to not need a permanent home base, and she/he can travel anywhere at any time. Often find them couchsurfing, living in hostels, with friends, or in third world countries where rent is cheap.”

Når dit arbejde primært afhænger af en computer, et strømstik og en internetforbindelse, så er mulighederne nærmest uendelige. Du kan arbejde fra hvor du end har lyst, om det så er fra en hvid sandstrand på Bali, en fortovscafé i Paris eller et hipt kontorfællesskab i New York. Det lyder lækkert, ikke? Lad os lige vende tilbage til det senere..

Da jeg var 18 år besluttede jeg mig for at rejse til USA. Her skulle jeg være Au Pair, og bo et helt år ved en fremmed familie, og passe på deres mest dyrebare - deres små børn. Min beslutning kom bag på de fleste omkring mig. Jeg var dengang en undskyldning for mig selv, og turde knap nok snakke med fremmede mennesker - hvordan skulle jeg så kunne rejse om på den anden side af jorden - alene? Jeg satte mig på flyet, og min mor har berettet, at da jeg ringede hjem efter at være landet i New York, havde hun allerede en ny datter i røret. Turen til USA satte en ny kurs for mit liv, og jeg blev jeg for alvor bidt af det famøse “travel-bug”, og det har ikke sluppet mig siden. Mange tager et sabbatår efter deres ungdomsuddanelse - men ét kunne ikke gøre det for mig, så jeg nuppede 6! Meget af tiden tilbragte jeg i udlandet, hvor jeg bl.a. rejste rundt med min rygsæk, og prøvede kræfter af med frivillig arbejde. Da jeg vendte snuden hjem igen, tilbragte jeg et par år med bleskift og leverpostejsmadder i en vuggestue, og herefter var det endelig på tide at blive voksen, og få mig en af de der uddannelser. Mediegrafikeruddannelsen var uden tvivl det rette valg for mig. Efter 1 år på skolebænken og 3 år i selskab med to tossede chefer - der har bragt mig i de mest skøre, udfordrende, spændende og sjove situationer - afsluttede jeg min uddannelse i sommers. Jeg var selvfølgelig taknemmelig for de to tossede chefers beslutning om, at beholde mig i boblen herefter, men nu er det på tide at hive teltpælene op, og ruske lidt rundt i tilværelsen igen!

Jeg har siden min første store rejse til USA følt, at verden var min legeplads. Jeg er af den overbevisning, at mit liv ikke er bestemt til at skulle leves ét sted, men derimod så mange steder som muligt. For mig betyder mødet med andre kulturer et meget større indblik i den verden vi lever i, samt en større forståelse og respekt for andre mennesker og deres liv. Det at rejse har givet mig et åbent sind, en ydmyg tilgang til tilværelsen og mod på mange flere eventyr.

Derfor pakker jeg min gode gamle - og lettere slidte - backpack i slutningen af måneden og drager østpå med en one-way-ticket, for at opleve endnu mere af vores smukke verden. Jeg tager mit kamera med så jeg kan gøre jer herhjemme grønne af misundelse med billeder af flotte bounty-strande, palmetræer og drinks serveret i kokosnødder ;) Men jeg tager også min computer med! Det er nogle gange svært at klippe navlestrengen helt, så godt nok forlader jeg kontoret, men jeg bliver i boblen! Jeg vil derfor stadig være tilknyttet som mediegrafiker, så jeg kan fortsætte med at hjælpe alle vores kunder med opgaverne. Jeg har sidste dag på kontoret i dag d. 22. marts, herefter kan jeg fanges på mail som altid, men telefon-tjansen overlader jeg til resten af teamet.

Jeg er utrolig spændt på, at blive en del af det voksende fællesskab af digitale nomader ude i verden. Jeg håber den livsstil kan give mig en masse nye viden og inspiration, som jeg kan bruge i mit arbejde - og selvfølgelig også en masse vanvittige oplevelser med i bagagen! :)

bubble
Dette indlæg er skrevet
af bubble den 21. marts 2017
Se også
Hvordan kobler man sin virksomheds Instagram til Facebook?

Vil du lege med et anderledes team?

Kontakt os i dag